+45 20914818 jvt@rezultor.dk

Jeg går af gode grunde meget op i målsætning.

Om det er målsætning for samarbejdet med mine kunder, målsætninger da jeg var salgschef eller det er målsætninger for at komme i form, så har jeg så længe jeg kan huske, altid sat mål i starten af ​​hvert år. Og evalueret på dem i slutningen af samme år.

Og for det meste er dette hvad jeg erfarede: Der var ikke et år hvor jeg formåede at opnå alle mine mål.

Men over tid blev jeg bedre til denne øvelse. Over tid opdagede jeg, at der er nogle grundlæggende fejl i den måde, jeg og mange andre sætter mål på. Fejl, der ikke kun holder os fra at opfylde vores mål, men gør os frustrerede og får os til føle at vi ikke har succes.

Og det er et problem – fordi hvis du er ligesom mig, vil du ikke bare nå målene, men slå dem år efter år. Ikke at nå målene føles ikke godt. Faktisk føles det sk… dårligt og frustrerende.

Gennem årene har jeg eksperimenteret med mange aspekter af min måde at opstille målsætninger. Så som at: Indstille flere mål, Færre mål, Langsigtede mål, Kortsigtede mål, Måle mine mål eller Lade dem ligge i en skuffe i et år, og derefter se på, hvad der skete.

Og efterhånden begyndte jeg at se fem klassiske fejl, jeg lavede i min målsætning – 5 fejl, der fik mig til at mislykkes fra starten.

De 5 fejl får du her, så du ikke behøver at lave de samme fejl som jeg har gjort gennem tiden.

1. Du fastsætter ikke mål

Den første fejl, jeg ser mange mennesker gør, er, at de ikke sætter mål. Dermed mener jeg ikke, at de ikke forsøger at sætte et mål – det er bare ikke mål, de sætter.

Mange af os forvirrer mål med ønsker, mål eller “nice to have”. Mål er specifikke. Ønsker er drømme. Mål er målbare. De er opnåelige og realistiske. De er konkrete.

Jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange gange jeg har sat mig et “urealistisk” mål for kun at opdage, at der ikke var nogen måde, jeg kunne opfylde det mål på, eller at konstant føle mig frustreret over mængden af ​​indsatser, det krævede at holde mig i gang og på sporet.

Jeg ved, at “hvis du sigter efter månen, vil du lande blandt stjernerne”, men i virkeligheden er dette smukke sted, et meget frustrerende sted at være.

“En del af ideen med et mål er faktisk at opnå dem.”

2. Du har ikke en metode på plads

At sætte mål er kun det første skridt (og langt det nemmeste). Det vanskeligste er at finde ud af, hvordan du rent faktisk opnår dem.

For at gøre det skal du have en metode/et system.

Et system er noget, der giver dig mulighed for at:

1. Bryde dit mål ned i handlingsmæssige trin

2. Mål fremskridtet op imod disse trin

3. Sikre at kursen er korrekt, hvis det er nødvendigt

Personligt kan jeg godt lide at bruge denne metode.

For det første sætter jeg altid et overordnet mål (“Jeg forpligter mig til at generere ____ i omsætning senest den 31. december i år”).

Så bryder jeg det mål ned i er bidder. Jeg kan godt lide at bruge kvartaler, så jeg kunne finde på at skrive noget i stil med “i slutningen af ​​1. kvartal forpligter jeg mig til at generere ____ i omsætning” eller “i slutningen af ​​1. kvartal vil jeg have ______ i min pipeline”).

Det næste skridt er at omdanne det til handlinger . Jeg sætter handlinger for mig selv hver uge. Eksempler på handlinger er ting som “I denne uge vil jeg sende _____ e-mails til potentielle kunder” eller “I denne uge vil jeg have _____ newbizz opkald”).

Det sidste trin er manuelt arbejde. (Du læste rigtig, hårdt manuelt arbejde). Arbejde handler om at identificere de opgaver, du skal udføre dagligt, som “i dag skal jeg bruge ____ timer på at finde potentielle under” eller “i morges skal jeg færdiggøre tilbuddet”.

Et system som dette er sammenhængende: det forbinder dit daglige arbejde, ugentlige aktioner, kvartalsvise mål og årlige mål sammen.

Medmindre du har et system som dette på plads, kan du godt sætte mål, men det er usandsynligt, at du rent faktisk opnår dem.

# 3. Du kender ikke dit “why”

Nogle gange, når jeg starter en coaching session op, gennemgår jeg vedkommenes mål sammen med dem. Som en del af coachsamtalen vil jeg typisk spørge dem, hvad årsagen er til at de ønsker at nå et bestemt mål.

Ofte får jeg en pænt udarbejdet historie om, hvor vigtigt det er for deres firmas fremtid, eller at de vil blive den bedste sælger i deres firma.

Når jeg graver dybere (hvilket jeg ofte gør), er der ofte en akavet stilhed og undrende blikke. Hvorefter vi begynder at finde ind til deres “why”.

Mange af os sætter mål uden at vide hvorfor. Eller vi har andre (som vores salgsdirektør) til at sætte vores mål for os.

Så hvad er dit “why”?

Tænk på dit “why” som den dybt forankrede motivation du har for at opnå noget. Det er ikke “at skabe overskud i virksomheden” eller “at blive månedens sælger”.

Dit “why” går LANGT dybere end det.

Dit “why” er direkte knyttet til dine værdier. Til de ting, du holder meget af. Til de ting, du ikke kan leve uden. Dit “why” er unikt for dig. Og det er en del af dig (hvilket betyder, at det ikke afhænger af eksterne faktorer).

Medmindre du har et klar “why”, vil du opgive ved første tegn på problemer.

Du foretager ikke det sidste opkald. Sender ikke den sidste email. Renser ikke ud i din pipeline.

Dit “why “er meget personlig og følelsesmæssig – måske vil du sikre din familie den livsstil og sikkerhed, de fortjener. Måske du vil træde ud over dine personlige begrænsninger. Måske du vil du være berømt, beundringværdig og høste anerkendelse (ikke grine, nogle af os gør).

Uanset hvad det er, skal du bare finde det og være ærlig omkring det.

Medmindre du har et meget klart “why” bliver det meget sværere at opnå hvad du gerne vil.

Hvis du er i tvivl om hvad ” The Why” er, så se med her, hvor Simon Sinek forklarer hvordan dygtige ledere bruger “The Why”

4. Du har modsatrettede mål

Jeg bor tæt på en sø med en fantastisk løberute. Det betyder, at når jeg forlader min dør, er jeg omgivet af sunde, løbende mennesker, der ser ud som om de er med i OL i atletik.

Så hvert forår går jeg igennem den samme mentale kamp.

En del af mig ønsker at se sund og fit ud (så godt man kan, når man er 40-noget). Men en del af mig vil også nyde livet og have det sjovt.

Problemet er, at disse to ting er modsatrettet

Jeg bruger hvert forår i den evige mentale kamp. I slutningen af ​​en lang arbejdsdag vil en del af mig gerne tage mine børn og kone ud og spise pizza og drikke et glas vin (til de vokse, selvfølgelig). Men den anden del vil have mig til at løbe i stedet.

Hvem vinder? Det kommer an på så meget. Men det er ikke pointen.

Pointen er, at jeg i dette særlige tilfælde har to ønsker, som er diametralt modsatte (“se godt ud” og “nyde livet”).

Hvor mange af os går igennem det samme? Vi drømmer om at drive vores egen virksomhed, men kræver sikkerhed og en sikker indkomst. Vi ønsker at være den bedste sælger/salgschef i vores virksomhed, men vi vil også gerne bruge mere tid hjemme. Vi ønsker at opnå og overgå vores mål, men hader ideen om at lave newbizz.

Gør dig selv en tjeneste. Stop det. Stop det lige nu.

Vælg den ene side, og lev med det faktum at, nej – du kan ikke få det hele. Hvis du virkelig vil lykkes, kræver det at sige nej til noget af det du allerede gør. En klog mand fortalte mig en gang, at for at lære noget nyt, må du prøve noget nyt.

5. Du har ikke en “Plan B”

Helt ærligt. Jeg ved, at vi som sælgere og salgschefer er opvokset med at mejsle vores mål i sten, og så arbejde hårdt for at nå dem.

Men i virkeligheden er livet ikke altid simpelt på den måde. Det er ikke sort eller hvid. Der er mange gråtoner i hverdagen.

Måske mister man en stor aftale, selvom man gjorde stadig alt, hvad man kunne for at vinde det. Man opdager midt på året, at løbeformen alligevel ikke var det vigtigste.

Eller, som så ofte, ramte man næsten målet, men ikke helt.

Jeg plejede at blive frustreret, når det skete. Men ikke mere.

I årevis har jeg sat mål for mig selv. Intet for ekstremt, men lige nok til mig at føle mig godt tilpas. Problemet er, at min liv ikke altid går op i en højere enhed. Nej vildt nok ikke, mit liv er ikke perfekt, sikkert helt lige som dit.

Så her er hvad jeg gjorde: Jeg indbyggede en “Plan B”.

For omkring tre år siden fortalte jeg mig selv, at jeg ville indbygge en tolerance på 5%. Hvis jeg var inden for 5% af mit mål, ville jeg være glad. Gæt en gang? Jeg har ikke misset et eneste af mine mål.

Nu kan det selvfølgelig godt virke trivielt. 5%?

Men det er forskellen på at føle mig som en succes eller at slå mig selv i hovedet hver gang vægten var “på den forkerte side” af hvor den skulle være.

Udført korrekt, er målsætning en af ​​de mest magtfulde metoder til at hjælpe os med at udvikle os selv, vores karriere og vores liv.

“Tag ansvar for dit liv, lav en intelligent målsætning og opnå den. Og husk at det er handlingern er forskellen på at lykkes eller ikke”